Diş Eti Hastalıkları Nedir?
Dişeti hastalıklarına periodontal hastalıkları da denilmektedir. Dişeti üzerinde oluşan yapışkan bakteri plağı diş eti iltihaplanmasına yol açmaktadır. Dişeti ve bağlı diğer dokuları da etkileyerek kişiyi rahatsız eden bir hastalıktır. Dişeti hastalıkları erken dönemlerinde teşhis edilmelidir. Aksi takdirde diş kayıplarına yol açabilir. Zamanında yapılacak olan dişeti tedavisi ile kişi sağlıklı bir ağız yapısına kavuşur ve hastalığın ilerleyip sağlığı olumsuz etkilemesinin de önüne geçilmiş olur. Dişetinde kanamalar ve şişliklerin görüldüğü bu hastalık döneminde tedavide geç kalınmamalıdır. Sağlıklı bir diş yapısının devamlılığı, rahat çiğneyebilme ve de etkili bir sindirim için tedavi edilmesi gerekli olan bir rahatsızlıktır.
Dişeti Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?
Dişeti hastalıkları yaşadığınızın belirtilerini sıralayalım.
Bu tür belirtilerin ortaya çıkmış olmadı dişeti problemlerinizin olduğunu göstermektedir. Bu durumda doktora gitmeli ve dişeti tedavisi yaptırmaya başlamanız gerekmektedir. Dişeti hastalığına yol açan bakteriyel plakların oluşumunu engellemek, düzenli ve etkili ağız temizliği tapmak hem dişeti korunması hem de dişeti tedavisi için en önemli önlemdir. Ayrıca doktorunuzun vermiş olduğu dişeti tedavisini doğru bir şekilde uygulamanız sağlıklı dişlere kavuşmanıza ağız ve diş sağlığınızı korumanızı sağlayacaktır. Sorunlardan kurtulmak için de tedavinizi etkili bir şekilde yapmalısınız.
Dişeti Tedavisinin Önemi
Dişeti hastalıkları yaşadığınız dönemde doğru ve zamanında yapılması gereken tedavi ile sağlığınıza kavuşmanız mümkün olacaktır. Dişeti tedavisi yaptırmadığınız durumlarda ise öncelikle sürekli bir ağrı ve acı hissedersiniz. Ayrıca zamanla diş kayıplarını yaşamanızda kaçınılmaz olur. Ağız ve diş sağlığı konusunda sorun yaşamanız sosyal yaşantınızı da büyük ölçüde olumsuzlukların almasına yol açacaktır. Tüm bunları yaşamamak ve kaliteli bir hayat sürdürebilmek için dişeti tedavinizi ihmal etmemelisiniz. Doğru bir şekilde doktorunuzun tarif ettiği gibi ve zamanında uygulayacağınız tedavi ile sağlığınıza tekrar kavuşabilirsiniz. Tedavi sonrasında ise düzenli bir şekilde yapacağınız ağız bakımı ile sağlıklı ve mutlu yaşamaya devam edebilirsiniz.