GENEL ANESTEZİ VE SEDASYON HANGİ ŞARTLARDA YAPILIR

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Genel Anestezi Nedir?

Diş hastalıklarının tedavisinde uygulanan anestezi yöntemlerinden biri olan Genel Anestezi hastanın tam uyumasıdır. Genel anestezi uygulamasını, anestezi uzmanının yapması gerekmektedir. Hasta bu yöntem ile hiçbir şey hissetmez ve gerekli işlem hekim tarafından, hasta uyurken gerçekleştirir.

Sedasyon Nedir?

Sedasyon yöntemi hastanın yarı baygın haline getirilmesi işlemidir. Hekim gerekli gördüğü hastalarda bu yöntemi uygular. Sedasyon, genel anestezi ve lokal anestezi arasında yer alan bir uygulamadır. Hasta tam baygın olmamakla birlikte, doktorun söylediklerini yapabilmektedir.

Genel Anestezi Uygulama Nedenleri Nelerdir?

Genel anestezi uygulaması, engelli kişilerin diş tedavisinde uygulanmaktadır. Hekimin tedaviyi rahat bir şekilde gerçekleştirmesi açısından, engelli ve aşırı korkuları olan hastalarda, Genel Anestezi, hekim tarafından tercih edilmektedir.

Sedasyon Yönteminin Tercih Nedenleri Nelerdir?

Sedasyon uygulaması, çocuklarda ve korkuları olan hastalarda uygulanabilmektedir. Hastanın konforu için sedasyon yöntemi, kişiye bağlı olarak ve tedavinin çeşidine bağlı olarak, hekim tarafından tercih edilmektedir. Tedavi sırasında öğürme veya kusma ile hekimi engelleyecek durumlarda ve çocuk hastalarda Sedasyon genellikle seçilen bir yöntemdir.

Genel Anestezi Yönteminin Yan etkileri Nelerdir ve Kimlerde Uygulanmaz?

Genel anestezi acil diş tedavilerinde uygulanabilmektedir. Anestezi, hamile ve kronik kalp, nefes darlığı, tansiyon ve şeker hastalığı olan kişilerde, daha uygun şartlarda uygulanması gereken bir yöntemdir. Anestezinin bir yan etkisi yoktur. Bazı kişilerde, ilaçtan kaynaklı yan etkiler doğabilmektedir. Bunun dışında, kronik hastalıklarının tanısı konmamış kişilerde belirli aksaklıklar olabilmektedir. Tüm bu durumlar, kontrol altında tutulabilecek durumlardır. Anestezi işlemi, anestezi uzmanının kontrolü altında yapıldığı için bir tehlikesi bulunmamaktadır.

Genel Anestezinin Faydaları Nelerdir?

Uzun dönemli tedavilerde kişinin konforu ve hayat standardı açısından, tedavinin süresini kısaltmak için genel anestezi yöntemi uygulanır. Bazı diş tedavileri uzun aylar sürmektedir. Kişinin yaşam koşullarını etkileyen ve rutin işlerini aksatmaya uğratabilecek, bu tarz tedavilerde, genel anestezi uygulanabilir. Böylelikle, 3 ay boyunca sürmesi beklenen tedavi, 3 saat içinde halledilebilir. Ağrılı ve zorlu süreçleri olan tedavilerde, hastanın daha az acı çekmesi ve uygulanacak olan işlemin kısa sürmesi açısından Genel anestezi gerekli bir uygulamadır.