DİŞ BEYAZLATMA METODLARI NASIL YAPILIR?

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Diş beyazlatma nedir?

Diş beyazlatma dişlerin yapısında meydana gelen renk değişimlerinin beyazlatma jeli kullanılarak renginin açılması işlemine denilmektedir. Sararma ve renk değişimlerinden rahatsız olanlar bu hizmete başvurmaktadır.

Dişlerdeki renk değişiminin nedenleri nelerdir?

Bu sorun; dişlerin yapısındaki bozukluklardan, anne karnında ya da çocukluk yıllarında kullanılan antibiyotiklerden, suların içindeki florlardan kaynaklı olarak oluşmuş olabilir. Ayrıca herkesin göz rengi, saç rengi gibi diş rengi de kendisine özgüdür. Fırçalama ile geçmeyen lekeler iç renklenme olarak adlandırılmaktadır. Bu durumda diş beyazlatma uygulaması %100 etkili olmaz. Dişin dış yüzeyindeki sigara, çay, kahve gibi etkenlerden oluşan renklenme dış renklenmedir. Bu durumda dıştaki tartarlar temizlendikten sonra beyazlatma işlemi gerçekleştirilir.


Dişteki renk değişimi nasıl önlenir?

Diş fırçalama işlemine özen vermek diş rengini korumada en önemli yöntemdir. Bunun yanında çay, kahve, sigara, kırmızı şarap ve boyalı maddeler çok fazla tüketilmemeli. Yaşlılığın etkisi ile de dişler sararmaya başlamaktadır. Bunun önüne geçmek daha zordur. Bu durumda lekeler temizlenir. Karbonatla diş fırçalama en bilinen diş beyazlığını koruma yöntemidir. Fakat bu yöntemi, hekimlerin uyguladığının dışında evinizde uyguladığınızda daha fazla aşındırmaya sebep olursunuz. Dişe zarar verebilir ve diş etini aşındırabilir.


Diş beyazlatma ve tedavi süreci nasıl işler?

Diş beyazlatmasında iki yöntem vardır. Bunlardan birisi “office bleaching” işlemidir. Bu işlem genellikle tek seansta yapılır. Diş etlerine etki etmeyecek şekilde diş üzerine beyazlatıcı jel uygulanır. Jelin etkisini göstermesi için led ya da halojen gibi özel ışıklar uygulanır. Ya da ısı vermeyen lazer cihazları ile güvenilir bir şekilde bu işlem yapılır. Bu beyazlatma işlemi evde de devam ettirilmelidir. Bunun için hekiminiz size denetimini yaparak aparatlar verecektir. Bu işlem yaklaşık 1 saat sürmektedir. “Home bleaching” işlemi denilen evde beyazlatmada da hekiminiz size dişinizin ölçüsünde şeffaf bir plak verecektir. Bunu kullanmanızı isteyecektir.

Diş beyazlatma işleminde bir ağrı hissetmezsiniz. Beyazlatma sonrasında da diş bakımınıza özen göstermeli. Vişne suyu gibi boyalı gıdalardan, çay, sigara, kahveden uzak durmalısınız.