Sedasyon: halk arasında genel anestezi olarak bilinir. Ama sedasyon genel anestezi ile aynı şey değildir. Sedasyonda hastanın uyku hali ve derinliği anestezi doktoru tarafından kontrol edilebilir. Hastanın bilinci açıktır. Sedasyon genellikle çocuk hastalarda, engelli hastalarda veya yetişkin hastalarda, özellikle diş fobisi olup diş hekimine muayeneye ve tedaviye izin vermeyen hastalarda rahatlıkla ve güvenli bir şekilde uygulanan tedavi yöntemidir.
Sedasyonda hastalarımıza kanal tedavisi, amputasyon, dolgu, protez, implant cerrahisi ve gömülü yirmi yaş diş operasyonları yapılabilmektedir. Bu tedavilerin uygulanabilmesi için ameliyathane şartlarının, gerekli araç ve gereçlerin ve sedasyonu gerçekleştirecek anestezi ekibinin de tam olması gerekir. Sedasyon anestezi uzmanının hastayı uyutması ile başlar. Uyutma hastaya damar yolu açılması ile başlar. Yeterli uyku hali sağlandığında diş hekimi yapılacak tedaviye uygun anesteziyi uygulayarak başlar. İşlem sırasında hasta anestezi ekibi, diş hekimi ve diş hekimi asistanı kontrolündedir. Hekim hastaya yapılması gereken tedavi; çekim diş tedavisi veya cerrahi işlem yapıldıktan sonra ağız içi kanama söz konusu ise kanama hekim tarafından durdurulur. Kanama dahil tüm işlemler kontrol edildikten sonra hasta anestezi uzmanı tarafından uyandırma odasında 5-10 dakika içerisinde uyandırılır. Uyandırma işlemi boyunca hastanın kendisine gelmesi beklenir ve dinlendirilir. Hasta kendine geldiğinde sedasyon sonlanmış olur. Sedasyon sonrası hasta damar yolu açılması dâhil yapılan hiçbir işlemi hatırlamaz ve ağrı sızı hissetmezler.
Sedasyonla yapılan tedaviler sonrasında fiyatlandırma normal tedavi ücretinin 2 katı şeklinde söylenir. Hastalar sedasyondan bir hafta sonra kontrol tedavilerine çağırılır. Yapılan kontroller ücrete tabii değildir. Kontrollerde hastalardan her hangi bir ücret alınmaz.