DİŞ HEKİMLİĞİNDE GÖRÜNTÜLEME YÖNTEMLERİ (PANORAMİK, RVG)

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Yeni çıkan görüntüleme hizmetleri ile hem hastaların hem de doktorların işleri artık çok daha kolay oluyor. Bu yöntemlerin başında diş hekimliğinde görüntüleme yöntemleri (panoramik rvg) işlemleri geliyor.

Rvg ve Panoramik Sistem Nedir?

Dişlerden bir veya bir kaçının kök yada kemik yapısına detaylı bakmaya yarayan bölgesel röntgen işlemlerine Dijital RVG Röntgen deniliyor. Ağız içindeki tüm dişlerin, alt ve üst çene kemiklerinin, sinüslerin, alt mandibular adı altında bulunan sinir - çene eklemlerinin aynı anda bir ekranda incelenmesini sağlayan röntgen hizmetine Dijital Panaromik Röntgen adı veriliyor. Röntgen işlemleri yapılmadan hastaya doğru teşhis konulması ya da tedavi yapılması doğru değildir. Kısmen de imkansız olarak bu işlemlerin yapılamayacağı bilinir. Dişlerin dışarıdan gözle göreceğiniz kısımları her zaman dişlerin genel yapısı veya durumu hakkında doğru ve tam bilgi vermez. Dişlerin içi, kök yapısının durumu, kemiğin genel hali röntgen çekilerek çok daha iyi anlaşılır ve doğru teşhis o zaman konulur.

Bu İşlemlerde Radyasyon Var Mı?

RVG işlemlerinde diğer işlemlere göre daha az bir radyasyona maruz kalınır. Burada yapılan işlemleri direk olarak röntgenin görüntüsünü bilgisayar ekranına aktararak zamandan tasarruf sağlanır.

Panaromik Röntgen İşlemi Niçin Gereklidir?

Panaromik röntgen işlemleri, çene veya diş bölgelerinde gözle görülemeyecek kadar küçük olan çürük, tümör ve kist gibi oluşumların belirlenmesinde gerekli olan bir işlemdir. Tedavi yapılacak zamanın daha hızlı bir şekilde ve eksiksiz olacak şekilde yapılmasına etken olan röntgen filmleridir.

Diş ve çene ile ilgili operasyon işlemlerinden hemen önce doktorun görmesi gereken bir işlemdir.

Panaromik Röntgenin Avantajları Var Mı?

Röntgen işleminin her zaman avantajı bulunur. Çünkü ağız içerisindeki tüm dişlerin durumunu tek bir ekran üzerinden doktorun görmesini sağlar. Bu sayede erken teşhis konulur ve ardından doğru tedaviye başlanılır. Bu neden ile hem zamandan tasarruf hem de tedavi maliyetlerinden kurtulma imkanı sağlanır.

Dijital sitemlerin kullanılması ile görüntü çeşidini artırmakta ve hastanın aldığı radyasyon miktarlarını belirgin bir ölçüde azaltmaktadır. Hastalar işlemler sırasında her hangi bir ağrı hissetmezler.