İmplant kaybetmiş olduğumuz dişlerin boşluklarının doldurulması için , sağlıklı olan dişlerimizi keserek köprü protezi yapmadan uygulanabilecek bir tedavi alternatifidir. İmplant cerrahisi ile ileriki yaşlarda çıkabilecek sistemik hastalıklardan dolayı kemik kayıplarının ve çekilen diş bölgelerindeki sinüs genişlemesinin önüne geçilebilir. İmplant cerrahisi ile kaybedilmiş dişlerden dolayı oluşan çiğneme fonksiyonu yeniden kazandırılır.
implantta temel prosedür çene kemiği içine yerleştirilen ‘’titanyum alaşımlı’’ halk tabiri ile vidaların osteo entegrasyon oluşturarak ; çene kemiği ile bağlantı yaparak ,yerleştirilen vida implantların üzerine porselen, zirkonyum ve ya hareketli protezler yapılarak diş boşluklarının tamamlanması işlemidir. İmplantların çene kemiği üzerindeki osteo entegrasyon süreleri farklılık göstermekle birlikte ortalama olarak en erken bir ay en geç üç dört ayda tamamlanmaktadır.
Günümüzde; Dünyada ve ülkemizde 250-300 belki daha fazla sayıda marka implant çeşidi vardır. Özellikle Türk malı implantlarda kaliteli bir şekilde üretilmektedir. İmplantın kalitesine göre fiyatları da farklılık göstermektedir. Nihayetinde diş hekimi meslektaşlarımız hangi marka implant kullanırlarsa kullansınlar sterilizasyon ve dezenfektasyon koşullarına dikkat edip cerrahi prosedürleri özenle yerine getirdikleri taktirde implantın başarı oranı yükselecektir. Burada önemli olan hastanın alım gücü ve beklentilerini karşılayacak bir implant seçimini hekimi ile birlikte kararlaştırmış olmasıdır.